معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل کشور: سامانه های حفاظتی کشور در مقابل هرگونه تهاجم دشمنان آمادگی کامل دارد/ ایجاد مراکز ارشد فرماندهی پدافند غیرعامل

به گزارش روابط عمومي شركت پالايش نفت تبريز ،سردار محمد علی مطیعی روز چهارشنبه در مراسم معارفه مدیرعامل پالایشگاه تبریز به عنوان فرمانده ارشد پدافند غیرعامل منطقه 'کجوار' تبریز افزود: اینکه پالایشگاه تبریز در زمان جنگ تحمیلی 19 بار مورد بمباران دشمن قرار گرفت، نشان از اهمیت بالای این شرکت و منطقه دارد.
وی ادامه داد: محوری ترین بخش تروریستی در غرب کشور قرار دارد و ضروری است همواره مصون از حملات دشمن بوده و پشتیبانی کننده نیروهای مسلح باشد.
سردار مطیعی با یادآوری فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اهمیت پدافند غیرعامل، گفت: پدافند غیرعامل باید تمامی فراز و فرودهای دشمنان را کنترل و تهدیدها را به خوبی شناسایی کند.
وی تاکید کرد: مهمترین هدف اجرای پدافند غیرعامل به کارگیری عوامل بازدارنده ای است که مانع آسیب رساندن به تأسیسات شود و باید تأسیسات و پروژه ها به گونه ای باشند که دشمن نتواند هیچ گونه آسیبی به آنها وارد کند.
معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه سامانه های حفاظتی کشور بر مبنای اصول پدافند غیرعامل در مقابل هرگونه تهاجم دشمنان آمادگی کامل دارد، خاطرنشان کرد: ارتقای امنیت داخلی به عنوان هدف پدافند غیرعامل در تمام حوزه ها باید مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: در 2سال گذشته شاهد حوادث متعددی در کشور بودیم که نشان از ضعف توان مدیریت برای جلوگیری و کنترل چنین حوادثی داشت.
سردار مطیعی ادامه داد: با دستور رئیس جمهوری برای مناطقی که از نظر اقتصادی، از لحاظ خطر و تعدد دستگاه ها از اهمیت بالایی برخوردار هستند، مراکز ارشد فرماندهی پدافند غیرعامل ایجاد می شود که تعارضی با فعالیت شورای تامین و مدیریت بحران استان ندارند.
وی افزود: این مراکز پیش از این در مناطق عسلویه، خارک و ماهشهر انتخاب شده و منطقه کجوار تبریز چهارمین منطقه مهمی است که برای آن فرماندهی ارشد پدافند غیرعامل انتخاب شد و برای هفت منطقه دیگر نیز مدیریت متمرکز فنی انتخاب خواهد شد.
معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل کشورگفت: ایران محور اصلی انرژی در منطقه است و باید با برنامه های منسجم علمی و نظامی، از دست درازی های دشمنان قسم خورده علیه ایران اسلامی با رعایت اصول پدافند غیرعامل جلوگیری کنیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت راهبردی منطقه 'کجوار' از لحاظ تولید انرژی شمالغرب کشور گفت: انتخاب فرماندهی ارشد پدافند غیرعامل برای این منطقه بسیار ضروری بود که امروز این مهم اتفاق افتاد.
رحیم شهرتی فر با اشاره به اهمیت کارکردی پالایشگاه و پتروشیمی تبریز در این منطقه بر لزوم ایجاد هماهنگی های موثر منطقه ای جهت استفاده بهینه از ظرفیت های موجود و وحدت فرماندهی برای مقابله با بحران ها تاکید کرد.
وی اظهار کرد: پدافند غیرعامل در آذربایجان شرقی موضوعی عمومی برای همه دستگاه ها و سازمان های خدمت رسان است و با همگرایی، وحدت و همفکری در راستای حفاظت از سرمایه های ملی و زیرساخت ها تلاش می شود.
وی خاطرنشان کرد: پدافند غیرعامل یعنی اینکه اقشار مختلف مردم و مسئولان و نیز نیروهای نظامی و انتظامی در هر شرایط آمادگی های لازم را برای مقابله با تهدیدها و خطرات احتمالی دشمنان درحوزه های مختلف داشته باشند.
شهرتی فر اظهار کرد:در برابر تهدیدات احتمالی با منشا داخلی و خارجی باید آمادگی و امداد به موقع داشت تا در صورت بروز حادثه به مرحله بحران نرسیم.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز نیز در این مراسم اظهار کرد: منطقه 'کجوار' تبریز یکی از مناطق استراتژیکی است که ارزش تجهیزات شرکت های موجود در این منطقه 6 میلیارد یورو است.
غلامرضا باقری دیزج افزود: پیوند زنجیره ای بین شرکت های موجود در منطقه، نیاز به ایجاد کمیته پدافند غیرعامل و انتخاب فرماندهی ارشد را دو چندان می کند تا در شرایط خاص از دومینوی حوادث جلوگیری شود.
وی با اشاره به قدمت فعالیت پالایشگاه تبریز نسبت به سایر صنایع منطقه گفت: این شرکت در دوران هشت سال دفاع مقدس 19 بار مورد حملات و بمباران موثر دشمن قرار گرفت و 29 شهید تقدیم نظام و انقلاب کرد و با این وجود در بدترین شرایط نیز در ظرف یکماه واحدهای آسیب دیده احیا و تولید از سر گرفته می شد.
مدیرعامل پالایشگاه تبریز تاکید کرد: امیدواریم با همدلی و همکاری شرکت های منطقه از سرمایه های ملی موجود در منطقه کجوار حفاظت کرده و بتوانیم این سیستم را بیش از پیش در مقابل حوادث احتمالی طبیعی و غیرطبیعی حراست کنیم.
وی با اشاره به اقداماتی که در شرکت پالایش نفت تبریز انجام شده است، گفت: مقاوم سازی کل تجهیزات در این شرکت انجام یافته و طرح مطالعه پدافند غیرعامل شرکت در سال 1393 آغاز و در سال 1395 به اتمام رسید و شورای راهبردی برای پیگیری این مطالعات تشکیل شده است.